Klaar voor de start….. af!

Vandaag was het zover: de eerste studenten verschenen op school! Gisteren de start met docentenvergaderingen, en daar heb ik allerlei goede raad gekregen. Je kunt veel van het onderwijs zeggen, maar er wordt goed voor elkaar gezorgd en met elkaar meegeleefd. Het geeft mij als nieuwbakken docent moed, als ervaren docenten gewoon eerlijk zeggen dat ze toch wel een beetje gespannen zijn in het weekend voor de start.

Ik kreeg door iemand ook een raadsel voorgelegd: wat zijn de twee belangrijkste redenen om in het onderwijs te gaan werken? (Denk nog even na, het antwoord volgt onderaan)

Vandaag kwamen dan dus de eerstejaars studenten voor de introductie! Heerlijk gedwee en rustig zijn ze dan nog (ik heb trouwens niet de illusie dat dat ook zo blijft 😀). In mijn Slb-klas (lees:mentorklas) zitten 11 leuke meiden, die zo te zien best zin hadden om te beginnen. Kennismaken, uitleg van OER (onderwijs- en examenreglement), schoolregels, rondleiding. Je bent zo een paar uur verder. Toen ik voor de vijfde keer aan een meisje vroeg hoe ze heette, schaamde ik me wel een beetje… maar goed, dat was alleen vandaag, ik ken de namen nu en dat was ook mijn doel.

’s Middags een bedrijfsbezoek, om de dames zo zicht te geven op het beroep waar we hen voor opleiden: secretaresse/managementassistente. De secretaresse die een presentatie gaf, had zelf vier jaar geleden haar mbo-diploma gehaald, dus stond nog lekker dichtbij de studenten. Een leuk bezoek, en wat een ijverig pennende studenten! Ja, als je een verslag moet maken, moet je wel informatie verzamelen!

En dan nog het antwoord op het raadsel. Wat zijn de twee belangrijkste redenen om in het onderwijs te gaan werken? Het antwoord is: juli en augustus. Heel flauw natuurlijk, maar ik vind em best grappig! 😀 En weet je? Vandaag klopt het ook nog, want het was vandaag 29 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *