Op stagebezoek

BPV, POK, praktijkbegeleider, portfolio, PvB… wat een berg begrippen kwam ik tegen toen ik me ging verdiepen in de stage. En ik moest wel, want de derdejaars studenten zijn op stage, en ik heb er een paar om te begeleiden. Drie meiden zijn naar Canada, die begeleiden we met z’n tweeën (een docent Engels en ik) via Skype. En dan zijn er nog drie dames over (ja, de derdeklas is maar klein), en daarvan doen we een student samen, en eentje doe ik alleen.

Voor de derdejaars studenten startte het schooljaar met de BPV-periode. BPV is Beroeps Praktijk Vorming, de officiële benaming van stage. De stage duurt tien weken, en moet voldoende worden afgesloten. Ook wordt er een PvB gedaan, een Proeve van Bekwaamheid. Dit is een onderdeel van het officiële examen, dus dat vraagt wel wat van de praktijkbegeleider. Tussen de tweede en vierde week moet ik als begeleider op het eerste stagebezoek. Met m’n maatje (de al genoemde docent Engels) zou ik eerst ’s morgens op bezoek gaan bij Alice, de student die we gezamenlijk begeleidden. ’s Middags had ik afgesproken met mijn student. Maar Alice mailde dat het tijdstip toch niet uitkwam, dus werd het bezoek verplaatst. ik besloot om toch naar Elin, mijn eigen student te gaan, zonder dat ik eerst had meegekeken. Gelukkig heb ik op mijn vorige werk ook stagiaires begeleid, dus kende ik wel de praktijk.

Dus om iets over half vier in de middag ging ik op naar De Vries en Verburg, een bouwbedrijf in Stolwijk, voor het eerste stagebezoek aan Elin. Hmmm… ik had geen rekening gehouden met bruggen die open kunnen staan, dus ik moest nog haasten om op tijd te zijn. Bij de receptie werd ik netjes ontvangen, en al snel kwam Elin eraan. Wij hadden elkaar natuurlijk ook nog nooit gezien, dus het was even wat onwennig. Maar het is een leuke meid, dus het ging lekker soepel. De stagebegeleider, Harriët, kwam er al snel bij, en gezamenlijk namen we de stage door. Harriët heeft al vaak studenten begeleid, dus die wist het meeste al. Het was een leuk bezoek, ik heb er echt van genoten, ik verheug me op m’n volgende stagebezoeken, want wat is het leuk om zo bij verschillende bedrijven binnen te kijken! En nee, helaas, voor stagebezoek te gaan in Canada is geen budget.  ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *