Komt er storm ofzo?

Die herfstvakantie lijkt alweer een eeuw geleden! We naderen het einde van periode één. De tiende, laatste week bestaat uit een toetsweek. Tjonge, die stress begint al vroeg hoor! Vorige week vrijdag verzuchtte ik halverwege de dag al tegen mijn collega’s: komt er storm ofzo? Zij dachten meer aan een orkaan. En toen moest deze laatste lesweek nog beginnen!

Dinsdag had ik nog lessen, en dat was voor een aantal vakken de laatste les alweer. ‘Mevrouw, wat voor vragen zitten er in de toets?’ ‘U kunt toch wel even zeggen welke hoofdstukken belangrijk zijn?’ Jaja, ik kan het beste de toets van tevoren al even laten inzien.

Ik geef ook twee vakken, Zakenreizen en Events, waarbij als toets een compleet dossier gemaakt moest worden. Voor zakenreizen organiseren de studenten (fictief) een zakenreis naar Zuid-Afrika, voor Events regelen ze (wederom fictief) een jubileumfeest voor een grote organisatie. Ik vind dit zelf een hele goede manier van toetsen, omdat de studenten door de opdrachten van het dossier de theorie direct toepassen. Maar, en dat is ook eerlijk om te zeggen, vooral het  Eventdossier is een pittige opdracht. De studenten die het een beetje slim hebben aangepakt, zijn meteen aan het begin hard aan de slag gegaan. Maar sociale contacten zijn ook heel belangrijk, en in de klas is er altijd wat om over te praten. Dus niet alle studenten waren zo voortvarend van start gegaan. En dan heb je nog één week om het in te leveren, en dan moet je nog driekwart van het dossier maken. Ja, dat wordt hard doorwerken.

Donderdag was een rommelige dag. Ik had een paar overleggen, een les, en tijdens die les werd er in mijn lokaal gefilmd. O, o, wat een onrust! De dames eerstejaars kwamen binnen, en toen ze de filmers zagen, kwamen meteen de poederdozen uit de tassen. En de filmers kwamen niet eens voor hen, maar voor mij. 😧 Er zou een promotiefilmpje gemaakt worden voor de opleidingsschool, waar ik als startend docent word opgeleid. Daar was ik al een tijdje geleden voor gevraagd, en ik dacht, ach ja, een paar opnames in mijn klas. Maar het werd uiteindelijk wel meer dan dat. Een interview met zo’n schijnwerper op mijn gezicht, brrr… dat is toch niet helemaal mijn ding. Ik ben benieuwd hoe het filmpje gaat worden!

Vrijdag vergaderdag met de docenten. Leuk om de collega’s van de andere locaties te ontmoeten die dezelfde vakken geven als ik. Gezellige, ambitieuze club, waar ik me prima thuis voel. En dan nu aan de slag met nakijkwerk, want er zullen vast al wel wat dossiers zijn ingeleverd. Volgende week van ik vast nog meer nieuwe ervaringen opdoen: surveilleren, nakijken, cijfers invoeren. Uhm… ik denk dat ik maar eens vroeg naar bed ga dit weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *