Wat een gekke week!

Het viel alles mee met die storm. Het was alleen maar toetsweek… nou ja, alleen maar. De toetsen veroorzaken toch wel een bepaald unheimisch gevoel. Bij mij dan tenminste.

Want ja, ik was net een beetje gewend aan het lesgeef-ritme, en dan valt dat ineens weg. Dan krijg je ineens surveillance-beurten, toetsen op je bureau die nagekeken moeten worden. Dan is de docentenwerkruimte helemaal vol met driftig strepende rode-pennen. De gangen vol met studenten met wapperende papieren, een lichtelijk verhoogd stressniveau en koortsachtige uitwisseling van antwoorden. Een examensecretaris die met rode koontjes door de gang loopt, en achtervolgd wordt door roepende studenten. Ja, een unheimisch gevoel, een gekke week.

Toch heeft het wel een bepaalde charme. Er hangt een soort verwachtingsvolle spanning in de lucht. Want zeker voor de eerstejaars is dit de eerste vuurproef. Hoe zullen onze ‘jonkies’ (vergeef me die term, ik vind jullie echt heel leuk!) het gaan doen? En natuurlijk ook de tweedejaars,   het zou zo fijn zijn als zij goede resultaten neer kunnen zetten voordat ze op stage gaan! Vol verwachting klopt ons hart!

Wordt vervolgd dus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *