‘Je kunt veel meer dan je denkt!’

Heb je dat ook wel eens? Het is zaterdagavond. Ik had….

  • klaar willen zijn met het nakijken van alle toetsen
  • de cijfers ingevoerd willen hebben
  • de stukken voor mijn vergadering van maandagavond voorbereid willen hebben
  • de was schoon in de kast willen zien liggen
  • alle mail beantwoord willen hebben
  • mijn lessen voor volgende week willen bekijken
  • mijn betoog voor mijn studie af willen hebben

… en nog veel meer. Maar ja, het is zaterdagavond. En ik zit lekker op de bank. Bakje thee, bakje kruidnoten. Mag het ook een keer genoeg zijn?

Soms denk ik dat het maar goed is, dat ik toch wel een klein beetje makkelijk ben. Jazeker, het werk moet af. Maar af en toe niets doen is ook nodig!

De studenten die tegen mij zeiden: we gaan echt wel hard werken, als de deadline er bijna is. Stiekem snap ik ze wel, en ik doe dat zelf eerlijk gezegd ook wel eens. Maar er is wel een verschil. Ik zorg wel dat het echt af is (of nou ja, in 99% van de gevallen dan). En de studenten? Het dossier dat als toets ingeleverd moest worden, is door welgeteld één meisje van de klas gedaan. Scheelt mij wel heel veel nakijkwerk nu, maar het is toch jammer. Vooral jammer voor henzelf, nu kunnen ze het vak niet afsluiten, en moeten ze er later weer mee aan de slag.

Aanstaande woensdagavond moeten mijn cijfers ingevoerd zijn. Dat gaat wel lukken hoor, ik heb nog drie dagdelen ‘vrij’. En dan vergeet ik gewoon maar even die wasmanden. Maar dat betoog, en die lessen, en die stukken voor die vergadering, die moeten wel. Komt goed. ‘Je kunt veel meer dan je denkt!’ zei ik deze week tegen een student. En nu dan ook maar tegen mezelf. 😊

Eerst morgen de Rustdag. Wat een zegen. Keep calm, rustdag is coming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *