Nog meer stagebezoeken

De tweede periode is alweer z’n derde week ingegaan. Ook deze periode heb ik drie studenten die ik begeleid op hun stageadres. Of nou ja, begeleid, ik ga op stagebezoek en begeleid het proces, maar de inhoudelijke begeleiding gebeurt door de praktijkbeoordelaar.

In mijn vorige baan ben ik zelf ook regelmatig praktijkbeoordelaar geweest. Maar nu ik zelf aan de andere kant sta, zie ik pas hoe belangrijk die mensen eigenlijk zijn. Tien weken lang hangt het mede van die praktijkbeoordelaar af hoeveel een student leert. Als docent heb je weinig invloed meer. Jazeker, weekverslagen of leerdoelen goedkeuren, en daar kun je best wat feedback op geven. Maar je bent er niet bij, je ziet niet hoe ze het nu echt doen in de praktijk. Er hangt dus heel veel af van de praktijkbeoordelaar en het stagebedrijf. Wordt er werk gedaan op het juiste niveau? Want een stage kan best voldoende of goed beoordeeld worden, maat gebeurt dat ook op basis vsn de juiste werkzaamheden? Dit is ook een van de redenen waarom ik in week 2 of 3 al op het eerste stagebezoek ga.

Een van mijn studenten is wat eerder begonnen, zij moet alleen deze stage nog afronden en dan is ze klaar. Ze loopt stage bij SaSafit, een centrum voor vrouwen en beweging, dat opgericht is om de wijk leefbaarder te maken. Een mooie plek, met een vrijwilligersbestuur. Mijn stagiaire wordt dus ook begeleid door een vrijwilliger. Een paar weken terug ging ik bij haar op stagebezoek en ik zag meteen al dat de begeleider, een leuke, pittige dame, van plan was om er een leerzame stage van te maken. De stagiaire kan wel wat extra zelfvertrouwen gebruiken, en ik hoop dat dat op deze stage ook gaat groeien. Ze had ook meegedaan aan een les Pilates, ze had er nog spierpijn van. (Haha je dacht toch zeker niet echt dat ik dat was, op dat plaatje bovenaan? Zo sportief ben ik nu ook weer niet 😃) Hard werken dus, zo’n stage, maar ook een enorme kans om te groeien!

Deze week hoop ik op bezoek te gaan bij woonzorgcentrum Isselwaerde en bij het Maasstadziekenhuis. Heel wat anders dan de vorige periode, toen waren het alleen maar bouwbedrijven. Ik ben heel benieuwd hoe onze studenten het doen! En ik zal zo mijn student bij SaSaFit maar eens een mailtje sturen of het al beter gaat met de spierpijn 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *