Afluisterpraktijken

Nee, dit heeft niet te maken met het referendum over de sleepwet, wat over een paar dagen wordt gehouden. En dit keer zijn ook studenten niet de boosdoeners. Nee, ik biecht het eerlijk op: ik ben zelf de afluisteraar ??

Een van de dingen die mijn secretariële studenten moeten doen, is per jaar 40 Secretary Support-uren maken. Dat betekent dat ze zowel voor interne als externe activiteiten secretariële werkzaamheden uitvoeren. Dus bijvoorbeeld het organiseren van de Open Avond op school, het assisteren bij grote evenementen etc. Twee studenten uit de tweede klas, Anne en Esther, zijn bezig met het regelen van het teamuitje van het docententeam Economie, waar ik onderdeel van uitmaak.

Je moet weten dat een heleboel van mijn economie-collega’s hele sportieve types zijn. Dus we zouden als teamuitje naar een outdoor-centrum gaan om daar allerlei activiteiten te doen. Ik zal hier nu niet gaan uitweiden over mijn mountainbike-trauma (natuurlijk sloeg ik over de kop en kwam midden in de brandnetels terecht), en ook niet over mijn zeil-trauma (de hele dag heb ik angsten uitgestaan dat we om zouden slaan), maar vast staat dat ik niet erg sportief ben aangelegd. Ik heb de dames van de organisatie dus de opdracht gegeven dat er ook een wat minder sportief programma bij moest zitten (altijd handig, als je zelf invloed hebt op de organisatie). En dat hadden ze netjes gedaan, er was keuze tussen twee middagprogrammas, en eentje daarvan was erg geschikt voor mensen zoals ik (bedankt meiden! ??) ’s Morgens wordt het quad rijden, oef, maar misschien verslaap ik me wel.

Maar wat heeft dit nu allemaal te maken met afluisterpraktijken? Anne en Esther hadden een mail gestuurd naar de docenten, zodat die hun keuze voor het sportieve of wat-minder-sportieve programma konden maken. De hele klas was in opperste paraatheid. Iedere keer als Esther een retourmail binnenkreeg, werd die uitgebreid besproken. ‘Ooo, meneer Bakker heet JOOST van z’n voornaam!!’ ‘Past echt bij hem!’ ‘Die man heeft echt ADHD, joh!’ ‘Heb je al mail van meneer de Vos?’ ‘Neeee, ik denk dat hij voor programma een kiest, hij is echt een beetje lui!’

En zo gingen alle docenten over de tong. En ik… ik luisterde stiekem af, en ik genóóóót!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *