Examens en buikslaan

Gisteren heb ik twee examens gedaan. Een collega van mij mag MOS-examens afnemen, dat zijn examens van Microsoft. MOS betekent Microsoft Office Specialist, en ik heb het examen voor Word en voor Outlook gemaakt. Pfff… ik had nog wel even de zenuwen, maar begon toch vol goede moed. Heel veel voorbereid had ik niet (even doorgelezen), dus ik zou wel zien.

Toen ik na het tweede examen even op de docentenwerkkamer was, kwamen er twee jongens binnen. De een had de ander in een vreemd soort houdgreep, met z’n armen naar achter. De voorste jongen zei tegen mij: mevrouw-de-startende-mbo-docent (ja,  zo noemt een deel van de studenten mij ?), wilt u even hard op mijn buik slaan.  Ik zeg: wát moet ik doen? Hij: even op mij buik slaan. Gewoon ff hard slaan. Ik zei: Waarom wil je dat? Maar toen volgde er een soort onduidelijk gemompel waar ik geen wijs uit kon worden. Ik zei: dat ga ik dus niet doen hè. Nummer twee vroeg daarop dadelijk of ik dit nu ook op mijn blog ging zetten. Maar dan moest het wel zonder namen. Ach, willen jullie dat zo graag. Ja, maar wel zonder namen. Dus jongens, bij deze, en ik vermeld dan ook niet dat jullie Philip en Jesse heten. ?

Even later was ik bij mijn ICT-collega in het lokaal om te melden dat ik klaar was met de examens (zijn ICT-studenten werkten rustig door), en ja hoor, daar stonden de heren weer voor de deur, nog steeds in dezelfde innige houdgreep. Poging twee begon om een buikslag uit te lokken. Joost mag weten waarom, maar ze deden erg veel moeite om mij op de voorste buik te laten slaan. Kan iemand mij uitleggen waar dat goed voor is?

De ICT-collega was het al snel zat. Hé zeg, ik ben hier aan het lesgeven hoor, ga es naar de gang! Maar de heren hadden daar niet zoveel zin in. Huppakee, wegwezen, zei hij nog eens. Ik stond vlak bij de deur en dacht:weet je wat, ik zal het even in hun  taal zeggen. Ik liep naar ze toe en duwde ze de gang op. En ja hoor, hoe verrassend: even later toeterden ze op volle sterkte door de gang: mevrouw-de-startende-mbo-docent heeft op mijn buik geslagen!

O ja, de examens heb ik allebei gehaald! Blij!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *