Secretaressedag!

Afgelopen donderdag was het zover: de nationale Secretaressedag! Een dag om de secretaresse/managementassistente, die vaak de spil is van een bedrijf, eens in het zonnetje (of lees: bloemetje) te zetten! Aangezien ik secretaresses en managementassistentes opleid, is deze dag meer dan relevant voor mij en mijn studenten. Tot mijn verbazing werd er op onze locatie in het verleden niets aan gedaan. Hoogste tijd om dat te veranderen!

We nodigden de secretaresses uit de omgeving van de school uit, stuurden een uitnodiging naar al onze studenten, en zo kwamen ’s morgens om kwart voor acht de eerste mensen binnendruppelen. We startten met een feestelijk ontbijt.

Toen iedereen z’n maag een beetje gevuld had, hield Yvonne Stoevelaar van Het Imagobureau een interactieve lezing over je uitstraling. Wat doen kleuren met je, wat doet het materiaal van je kleding, en wanneer kun je wat inzetten. Erg leuk en leerzaam!

De gasten vertrokken weer naar hun werk, met een lekkere verwennerij van De Berekuil. En wat leuke dingen: een toepasselijk magazine (bedankt, ManagementSupport, voor het beschikbaar stellen van een doos vol magazines!) en een notitieboek uit de grote notitieboeken-grabbelton (want zeg nou zelf, welke secretaresse kan zonder een goed notitieboek?).

Voor de studenten was er nog een extra programma. Een deel volgde een workshop kleuradvies van Yvonne, met allemaal een persoonlijk kleuradvies en kleurkaartje. Het andere deel ging eerst op de stoel bij de kapper, en daarna een fotoshoot. Zo benieuwd hoe die foto’s zijn geworden!

Al met al was het zeer geslaagd; de studenten die er niet waren, hebben echt wat gemist. Volgend jaar weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *