Wat gaat voor?

Zomaar even een klaagverhaaltje wat de meeste werkende moeders (en waarschijnlijk de niet-werkende ook) vast wel bekend in de oren zal klinken.

Meivakantie, dus de kinderen zijn thuis. Zij hebben twee weken vrij, ik niet. Bij ons was deze week maandag tot woensdag gewoon les. Omdat ik dinsdag, donderdag en vrijdag werk, had ik deze keer mazzel, want ik hoefde dus alleen de dinsdag. De derdejaars en de sprint-studenten zijn op hun laatste stage. Maar ja, er moeten ondertussen toch ook nog allerlei opdrachten worden afgerond, herkansingen worden gedaan, en dat soort dingen, om straks in juli hun diploma te krijgen. Dat is binnen twee maanden al, wat gaat de tijd hard! Dus dan stuur je je opdracht naar je docent (ook al is het een opdracht uit het eerste jaar), en dan verwacht je toch eigenlijk wel dat dat snel nagekeken wordt.

Gelukkig is het mooi weer. De kinderen vermaken zich prima buiten, alleen jammer dat de jongste (een jaar) een paar dagen ziek was. En geloof me, dan heb je als moeder echt geen kans meer om nog iets te doen buiten de hele dag je kind verzorgen (op schoot, nog langer op schoot, huilen, weer op schoot, ach, het is ook erg zielig).

Het probleem waardoor er file ontstaat op het to-do-lijstje, is mijn tentamen van volgende week. Ik ben zelf nog bezig met een opleiding om mijn lesbevoegdheid te halen, en in die opleiding zitten twee (jawel, TWEE :-)) tentamens. De boeken liggen al lang klaar, maar ja, er is altijd wel iets anders te doen. Ik heb mezelf inmiddels voorgenomen om niet meer te hard te mopperen over het uitstelgedrag van mijn studenten.

Goed, dat tentamen dus. Psychologie van de adolescentie, Lichaamstaal, Lesgeven&zelfstandig leren en Lessen in orde. Allemaal reuze-interessant hoor, van biologische processen, pedagogische theorieën en de belaagde leider tot morele oordeelsvorming en modellen over leerprocessen.  Maar misschien had ik toch wat eerder moeten beginnen om dit leerstof-palet wat beter te laten landen. Het komt wel goed hoor, ik blijf optimistisch.

Dringen dus op de to-do-lijst. Want o ja, ik moet ook nog een les maken over etiquette voor tijdens de lessenmarathon. Een vriendin bellen. Stage-opdrachten goedkeuren. Een lessenserie afmaken. Inschrijven voor de avondvierdaagse. Een flyer maken voor het kinderkoor. De kast met baby-kleding opruimen. Drie wasmanden opvouwen. De kast in mijn lokaal opruimen. Afspraken maken voor de stage-examenbezoeken. Opdrachten nakijken. Een speelhuisje ophalen en schoonmaken. En nog meer van dat soort dingen. Maar het komt wel goed hoor. Ik zal vast niet de enige zijn die iets te doen heeft.

Eerst even mijn eigen tentamen. En af en toe een bakje koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *