In de lift

Jippie!! Je zou maar als student de lift niet mogen gebruiken, aangezien we alleen de eerste en tweede verdieping van het gebouw in gebruik hebben. En dan is er een keer wat op de vierde verdieping. Toe maar, de opleidingsmanager strijkt met zijn hand over zijn hart. Vooruit jongens, jullie mogen met de lift.

Een hele horde jongens (en een paar meiden) verdringt zich voor de lift. Ja, zeg, je zou zo’n kans eens missen! Huppekee, volproppen dat ding. Deur gaat dicht. Op naar de vierde verdieping. Van blijdschap doe je een dansje door de lift. En dan gebeurt het. Plotseling stopt ie. Dat was niet zo handig hè, dansen en springen in de lift. En het was al zo heet. En je zit al met een stuk of acht mensen op een kluitje. De alarmbel induwen. Een minuut of drie achter elkaar, zouden ze ons wel gehoord hebben? Pfff…. laten we maar gaan zitten, want warme lucht stijgt op.

Ondertussen doet de conciërge z’n uiterste best om die lift weer aan de gang te krijgen. De opleidingsmanager erbij. Na een minuutje of tien, eindelijk, daar gaat de deur open. Alleen de lift is nog halverwege de verdieping, maar na eventjes komt die ook omhoog. Gelukkig.

Maar wat jammer nu, het programma op de vierde verdieping is al begonnen. En dat is waar het uiteindelijk mee begon. Gauw aanschuiven, en ook genieten van de pitches en presentaties van de tweedejaars studenten.

Want genieten, dat is het. Voor een heuse vierkoppige jury, die speciaal voor de gelegenheid hun bedrijf even in de steek gelaten hebben om naar school te komen, presenteren zes groepen hun ondernemingsplan. Gemixte groepen, een paar commerciële, financiële en secretariële studenten, hebben  15 weken gewerkt bij het vak AOV (Algemene Ondernemers Vaardigheden). Heel afwisselend, van een platform om personeel te delen tot een slim scheerapparaat. Ze doen hun stinkende best, en doorstaan soms bibberend de kritische vragen van de jury. En dan hebben we een winnaar:
Wecancy! Een enthousiaste presentatie, en alles perfect op orde: zelfs de kleding is op elkaar afgestemd! Met twee van ‘mijn’ secretariële studenten erin, wat hebben ze het goed gedaan. Echt super trots op! Dat is pas in de lift! Op naar grote hoogte!

 

En ja, voor de wat meer kinderachtige studenten ? staat de opleidingsmanager in de pauze de lift te bewaken. Want iedereen moet vanaf nu weer met de trap omhoog en naar beneden.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *