Brrrrr… wat een week

Het lag aan mij. En ik had ook zo ontzettend géén zin om te bloggen. Alles zat even tegen. In m’n hoofd kreeg ik het allemaal niet meer op een rijtje. Iedereen was druk. Niemand luisterde. Nou ja, bijna niemand dan.

Het schooljaar is bijna voorbij, ik zit in de laatste lesweek. Studenten zijn gestresst, omdat er veel dingen af moeten en omdat de toetsen naderen. En dat uiten ze op verschillende manieren. Vorige week vond ik toch echt wel een soort dieptepunt in mijn schooljaar hoor. Studenten praatten voortdurend door mij heen. In sommige lessen kon ik niet eens één zin afmaken. Er was een watergevecht ín mijn lokaal óp de tafels. Ja echt, je gelooft het bijna niet. Studenten uit een andere klas deden voortdurend de deur open (en kwamen later wel heel lief vragen waarom ik nu eigenlijk zo boos was, en boden ook heel netjes hun excuses aan, dat dan weer wel). Een van mijn studenten weigerde een opdracht in te leveren, en praatte niet eens normaal terug toen ik het erover wilde hebben. Er rende iemand boos de klas uit. Ik was ook boos en kortaf, sorry meiden. Ik weet niet of ik nog iets heb kunnen toevoegen aan hun leerproces.

Op vrijdagmiddag was ik niet meer in staat om te zeggen of te denken: ach ja, het is het einde van het schooljaar. Je hebt niet zoveel geslapen, het komt wel goed. Nee. Ik was het zo ontzettend zat. En ik had hoofdpijn. Het enige wat ik wilde was slapen. Slapen en alles vergeten. Dus ik heb de meiden tweedeklas wat eerder laten gaan (ja, schandalig!), en ik ben naar huis gegaan.

Ik belde in de auto m’n man. En zei: zeg asjeblieft iets liefs tegen me,  anders begin ik nu vast met janken. En dat doet hij dan natuurlijk ❤. En toen ik thuis kwam een dikke knuffel. Met drie lieve meisjes, die klaar staan om naar het kinderkoor te gaan, komt er dan ook nog niet veel van slapen. Maar die schade heb ik daarna wel weer ingehaald.

En nu is het een nieuwe week. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Er is altijd weer zon achter de wolken!

O ja, had ik al verteld dat ik benoemd ben als Onderwijsontwikkelaar (samen met een collega van een andere vestiging)? Als onderwijsontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor de inhoud van een opleiding. Erg veel zin in!

En er zijn nog veel meer leuke dingen. Die vertel ik in een volgende blog. Beloofd. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *