Afsluiten van het schooljaar

De vakantie is al even geleden begonnen, en met de vakantie zakte ook heel mijn schoolleven als een baksteen in een vijver. Nog een paar rimpelingetjes, en je zou zeggen dat je werkzame leven nooit heeft bestaan. Een eindeloze vakantie van wel zes weken strekte zich voor me uit (haha, was het maar zo’n feest, maar daarover later meer).

Maar toch bleef ergens in mijn achterhoofd een stemmetje zeggen dat ik mijn jaar nog niet goed had afgesloten. En eindelijk bedacht ik hoe dat kwam: ik had m’n complete blog ook naar die rimpelloze vijver verbannen. En een goeie blog over die laatste ontroerende, chaotische, hectische weken op school ben ik toch wel aan mezelf verplicht.

Want ontroerend, chaotisch en hectisch waren ze. De laatste lesweek had hoogte- en dieptepunten. Het was toen ook al zo warm. Donderdag spijbelde de gehele tweede klas. Maar met de eerstejaars heb ik mooie momenten beleefd. Dit is ook mijn slb-klas (mentor), en ze verrasten mij met een leuk cadeautje: een echte secretaresse-mok, en aan de verpakking een leuke sleutelhanger met ‘bedankt voor alles’. De door de klas gekozen ‘klassenoudste’ (en ja, ik zou haar ook kiezen, door haar rustige, weloverwogen en volwassen uitstraling) kwam het vriendelijk en schuchter aanbieden. Eerlijk? Ik was echt verrast en ontroerd en moest stiekem een paar keer extra slikken.

En dat was nog niet alles, er waren ook nog twee meiden (de rumoerigste van de klas) die een rap voor me hadden gemaakt. Echt zo leuk!

We hebben het natuurlijk wel op een filmpje, maar ik heb ze beloofd om dat niet te plaatsen. Maar de tekst ga ik wel met jullie delen, ik waardeer echt zo dat ze de moeite namen om speciaal voor mij een rap te maken! En zoals je wel kunt zien, ging het geheel gepaard met veel gelach, gegier en gebrul tussendoor, ze moesten zo te zien moeite doen om te voorkomen dat ze in hun broek zouden …. 🙂

De laatste les gingen we met z’n allen naar de McDonald waar ik ze trakteerde op een ijsje, erg gezellig.

En ik zal jullie verder het verhaal besparen over de laatste toetsweek, met een zeer korte nakijk-deadline, want ja, de resultatenvergadering was al heel snel daarna. Over welke studenten er kunnen sprinten, en het werk wat daarbij komt kijken. En dan kwam natuurlijk nog de diplomering, maar dat is weer een verhaal apart.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *